För miljarder mobilspelare är det mest frustrerande problemet när deras telefon fryser vid ett kritiskt ögonblick eller att appen oväntat stänger av sig av mitt i en lagstrid. Visst vill du inte vara ansvarig för dina lagförluster, eller hur?

Så, är den enda lösningen att bara byta telefon? Självklart inte! Följ dessa tips för att se till att du kan spela dina favoritspel utan bekymmer.

1

Laggande, eller fördröjande spel

1

Kontrollera din nätverksanslutning

Om din nätverksanslutning är instabil kommer onlinespel att fördröjas eller frysas. Försök kontrollera ditt mobilnät eller din internettjänst för att få en oavbruten upplevelse.

2

Kontrollera överhettning av telefonen

När telefonen är överhettad kommer dess överhettningsskydd helt sonika att minska systemets prestanda, vilket kan leda till lägre skärpa på skärmen eller spelfördröjning, och därmed påverka användarupplevelsen.

3

Kontrollera energisparläget

Inaktivera energisparläget innan du återvänder till ditt spel (Inställningar > Batteri > Strömsparläge / Ultraströmsparläge). Så snart batteriet börjar bli tomt (mindre än 20%) bör det laddas först.

4

Lägg till spelapparna i AppAssistant

Tillvägagångssätt

Dra ner från hemskärmen, hitta sökfältet, skriv AppAssistant, lägg sedan till spelappen och tryck på Spelacceleration.

Den här funktionen gör att fokus kan ligga på nätverksacceleration för spel och hjälper till att förbättra nätverksstabiliteten.

Tips: I EMUI 9.0 och tidigare versioner kallas det för GameAssistant.

2

Spelet laddar långsamt

1

Stora spel behöver lite tid att ladda vid första uppstarten

Generellt sett måste stora spel dekomprimeras eller ladda ner datapaket första gången. Så det är normalt att det tar lite tid. När spelet sedan startas om kommer det att fungera smidigt.

2

Lång tid för att ladda efter optimering av data

Om applikationen har rensats av en optimeringsprogramvara har speldata förmodligen tagits bort, och därför måste datan laddas om vid omstart.

Vänlig påminnelse

Innan du laddar ner och installerar spelappen ska du kontrollera program- och hårdvarukraven. Vissa stora spel kan behöva tid för att läsas in.

3

Spelet ger bara en svart skärm / stängs oväntat av / slutar svara

 • 1

  Det föreslås att prioritera program nedladdade från HUAWEI AppGallery. Spelet kan ge en svart skärm eller oväntat stoppas om det laddas ner från någon annanstans.

 • 2

  Starta om telefonen, särskilt om du sällan startar om den. Denna metod kan effektivt rensa cachen och lösa problemen.

 • 3

  Kontrollera program- och maskinvarukraven innan du laddar ner och installerar spelet. Om din telefon inte uppfyller dem kan spelappen avslutas oväntat eller inte startas.

 • 4

  Om ovanstående metoder inte kan lösa dina problem kan det bero på kompatibilitetsproblem. I det här fallet kan du ge dina kommentarer och beskriva problemen för app-utvecklaren eftersom det betraktas som en tredjepartsprogramvara.

Hängde du med i alla tips? Om de lyckades hjälpa dig, dela gärna med dig av dem till dina lagkamrater!
Då behöver du behöver inte oroa dig för att någon annan tappar anslutningen när du spelar ett spel med flera spelare.

Betygsätt vår service 10 av 10!